fredag 24 december 2010

Skön julhelg!

Dansa och jag önskar alla en riktigt skön och avkopplande julhelg!

tisdag 21 december 2010

Ljuvlig julavslutning

Somliga i vår verksamhet har räknat ner inför jul rätt länge nu, och Jocke; nu närmar det sig ;) I dag hade vi därför terminsavslutning med våra fina elever.

Tomtemor Carin ledde danslekar och så blev det långdans med mycket tjo och tjim. Jag parkerade mig så att jag kunde se alla barnen. Det var en mäktig känsla att ha ögonkontakt med alla sina elever. Det var nog det allra, allra bästa med hela dagen.

Så ledde Mats oss i allsång och sen var det dags för rektorns tal. En elev viskade när jag kom till idrottssalen: "Du håller väl inte för långt tal?". Nej, jag tror att det blev alldeles lagom långt och att eleverna jag lyfte fram blev lite extra stolta. Vilka det var? Jo, de duktiga klassrepresentanterna i mat- och elevrådet. Och så eleverna i 3:an som bjöd oss på djur- och julkonsert för någon vecka sedan och dessutom hade övat in ett stämningsfullt och finurligt luciatåg. Kanoninsats!

En sista allsång avslutade terminen och då kom en liten kille hasande och kröp upp i min famn. Med armarna om honom njöt jag av drygt 200 sjungande elever som stolta och glada kunde lägga en termin till sitt lärande och nu gå på välförtjänt jullov. Det finns verkligen guldstunder som väger upp allt tungt rektorsarbete!

lördag 18 december 2010

En musisk vecka

Igår morse hamnade jag efter en bilist som masade sig fram på den hala vägen i 40. Adrenalinet och irritationen började pumpa. Dagen innan hade en kollega krockat så jag bestämde mig snabbt för att inte chansa med en omkörning. Det var det inte värt.

I stället började jag se mig om i den vackra sörmländska snötäckta naturen, den som jag vanligtvis blåser förbi i 90. Så vackert det var! P2 spelade vackra julmelodier som nästlade sig in i min jobbpreparerade hjärna. Så ljuvligt!

Snart förbyttes min irritation till tacksamhet mot den långsamme chauffören. Utan denne hade jag inte fått en så härlig morgonstund i bilen. Jag kom fram till jobbet lugn och riktigt uppfylld av ro och glädje.

I övrigt har veckan varit fylld av musiska aktiviteter. Först djur- och julkonsert med Laxne skolas elever och Kulturskolans lärarorkester,

sedan vackert och roligt luciafirande av år 3 på Dansutskolan

och gott och trevligt julbord på Södertuna med min personal som hade fått i läxa att lära sig "Hej tomtegubbar" på teckenspråk inför festen. Det gick väl så där och jag kunde konstatera att man definitivt inte behöver alkohol för att ha en trevlig kväll ;)

Så blev det ny djur- och julkonsert på Dansutskolan

och veckan avslutades sedan med Kulturskolans sista julkonsert för året.

Jag är så glad över alla elever i Gnesta kommun som visat sig från sin allra, allra bästa sida under dessa konserter. Även publiken har varit strålande och fått massor av härlig musik med sig. Det är gott att vara rektor då!