fredag 15 juli 2011

Semesternjutning!

Många har frågat vad jag ska göra i sommar och svaret har alltid varit ett njutningsfullt: "Bara vara hemma!". Jag är en riktig hemmaråtta, trivs så gott med familj, hem och trädgård. Det finns alltid något att pyssla med, inte minst den nedgångna trädgården som sakta, men säkert, håller på att bli riktigt acceptabel.

Det tar alltid ett par veckor innan jag landar i semesterkänslan, men nu är jag där. Dagarna fylls av trädgårdsjobb och flytt, och avslutas ofta med god mat och dryck i vårt härliga uterum. Ibland med goda vänner som härligt sällskap, dessutom. Det är helt underbart skönt!

Igår blev jag äntligen sambo med mitt piano igen; som jag längtat. Nu får kanske trädgården stå tillbaka lite för mitt tangentkliande men så får det vara. Jag har lovat mig själv att ägna mig åt sånt som känns gott. Trädgårdsarbete och pianospel hör till topp 5-listan så nu blir det ännu mer semesternjutning. Mmm...

måndag 4 juli 2011

Ordning och reda, löning på freda!

Det har varit lite småmulet väder i några dagar nu och jag har passat på att rensa mail och sortera papper. Å så har jag fått skällning från höger och vänster för att jag jobbar på semestern. Med all rätt.

Självklart ska man inte jobba på semestern. Jag behöver dessutom den här vilan så innerligt väl för att må bra och samla kraft inför hösten. Det är bara det att det finns en liten hake; jag mår som bäst när det är ordning och reda i kartongerna.

Under våren har det slirat med mycket för mig då jag drabbades av utmattning. Jag såg hur högarna med arbetsuppgifter bara växte men jag hade inte förmåga att ta itu med nåt, blev helt enkelt paralyserad av allt. Ett fruktansvärt tillstånd, kan jag lova.

Nu har jag kommit ur förlamningen och orkar tänka framåt igen. Jag är sugen på att arbeta igen, sugen på att ta itu med allt det där som blev liggande under våren. Det är en härlig känsla!

Så nu varvar jag ledighet med sorterande, det är bra för tanken också märker jag. Å så skrattar jag åt mig själv när jag kan konstatera hur jag mår bra av att allt ligger i ordning och står i räta rader. Kolla bara bildbevisen nedan :)