torsdag 10 mars 2011

Varför har rektorer så roligt?

De flesta torsdagar är chefsdagar, ofta med mer än fullspäckad agenda. Det är mycket som ska åstadkommas av få i en liten kommun, men vi klarar det rätt så bra. Tycker i alla fall jag. Och då vill jag inte påstå att vi rektorer gör det helt själva. Utan våra fantastiska medarbetare skulle vi inte åstadkomma någonting alls!!!

Dagens agenda var fylld med allt från lönerevision till hemsidor, investeringsbehov till framtida rekryteringsbehov, och så en hel del mer. Inte konstigt att vi efter lunch flippade ut en aning och att skrattsalvorna avlöste varandra i en strid ström.

I ett stundtals tufft yrke är det viktigt att också hitta glädje och styrka tillsammans. Det har vi förstås i vardagen med elever, föräldrar och personal, men vi behöver det också i ledningsgruppen. En dag som denna har vi genom djupa diskussioner och hjärtliga skratt funnit mycket glädje hos varandra. Det bådar gott inför ett fortsatt härligt utvecklingsarbete i vår gemensamma verksamhet och jag är mycket nöjd med den här dagen.

Varför har vi det då så roligt? Jo, för att vi, med alla våra olikheter, har en genuin vilja att utveckla förskola och skola i Gnesta kommun. Dessutom trivs vi så gott i varandras sällskap därför att vi kan tycka och tänka fritt tillsammans. DET är en god förutsättning för stolt framtid i Gnesta!