tisdag 7 september 2010

Tjurfäktning på ekonomiavdelningen ;)

Dansa har under sommaren levt ett hårt liv tillsammans med Agresso-tjuren. Den blå ekonomisystemtjuren har nästan jagat livet ur henne genom att överösa henne med fakturor från i princip hela förvaltningen. Så fort hon öppnar munnen rasar objektsnummer ur henne i ett våldsamt tempo. Inte undra på att hon var helt slutkörd när vi kom till M för ekonomiuppföljning idag.


Vi kollade så att alla objekt ligger rätt nu när jag bytt enhet, lyckades hitta 100 barn som försvunnit i hanteringen, fyllde i några blanketter inför delårsbokslutet och hade sen en lååång diskussion om hur vi ska få ett så gnisselfritt samarbete som möjligt mellan våra enheter. I en slimmad verksamhet gäller det att alla verkligen sköter sitt och att det finns en förståelse för de olika delarna i maskineriet. Det behöver smörjas upp emellanåt och mer likna vacker tangodans än vresig tjurfäktning.

Nu låter det som att vi har krig, så är det förstås inte. Men vi kan bli bättre på att samarbeta.

I slutet av samtalet var Dansa full av energi igen och kravlade sig upp på agressotjuren igen, redo att ta nya tag. Hoppla, pålle!