lördag 14 augusti 2010

Vi behöver fler "Theresor"!

Igår kväll slappnade Dansa och jag av från jobbet genom att se och höra Theresa Andersson på Skottvångs gruva. Man kan bara säga: "WOW!!!"

Theresa är den gotländska tjejen som 18 år gammal begav sig till New Orleans för att utveckla sitt spelande och sjungande. Hon lyckades. Nu är hon hur stor som helst i USA, har visats miljontals gånger på You tube och gör nu en sverigeturné med utsålda konserter. Det är inte så svårt att förstå varför. Jag är fortfarande alldeles lycklig i kroppen efter gårdagens underbara konsert!

Theresa är ett lysande exempel på hur kreativitet, mod, nyfikenhet och glädje kan få en människa att nå sina mål, och kanske ännu längre. Hon besitter många av de förmågor som vi, enligt läroplanen, ska utveckla hos våra elever och jag kan inte låta bli att fundera över hur vi ska göra för att fler "Theresor" ska frodas och växa.

Förmodligen börjar det med oss vuxna. Att vi vågar visa mod, kreativitet, nyfikenhet och glädje. Att jag som chef vågar utmana de medarbetare som inte vågar och som kanske tappat lusten och glädjen. Att alla lärare och andra vuxna peppar eleverna att utveckla sin kreativitet och nyfikenhet. Att vi vågar utmana oss själva och våra tankar. Det kommer definitivt leda till fler "Theresor" och mer glädje i våra liv!